Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.05.2022

Індія очікує зібрати 88 млн тонн пшениці нового врожаю

Виробництво пшениці в Індії у 2022/2023 МР очікується на рівні 87-88 млн тонн. Про це розповів директор Grain flour India Сандіп Бансал під час Trend&Hedge Club, пише Latifundist.com.

За його словами, хоч Міністерство сільського господарства США у своєму травневому звіті й прогнозує виробництво пшениці у 2022/2023 МР в Індії на рівні 108,50 млн тонн, насправді врожай очікується на рівні 87-88 млн тонн.

Експерт зазначає, що на виробництво пшениці нового врожаю в Індії впливають ряд факторів, а саме:

  • зменшення площі посіву зернової;
  • підтоплення посівів;
  • дефіцит добрив та спекотна погода.

Він додав, що така ситуація вплинула на структуру посіву в країні.

«‎Аграрії намагались замінити в структурі посівів пшеницю на інші культури — кукурудзу, пшеницю, ячмінь та просо‎»‎, — зазначив експерт.

Нагадаємо, в Індії прийняли рішення припинити експорт пшениці через рекордне зростання цін.

Згодом стало відомо, що Уряд Єгипту закупить півмільйона тонн пшениці в Індії попри заборону експорту.

Уряд Індії прокоментував це рішення, заявивши, що залишає відкритим вікно для експорту пшениці в країни з дефіцитом продовольства на урядовому рівні, попри обмеження, оголошені двома днями раніше.

Міністр торгівлі Індії сказав журналістам, що уряд також дозволить приватним компаніям виконати попередні зобов’язання щодо експорту майже 4,3 млн тонн пшениці до липня. У квітні Індія експортувала 1 млн тонн пшениці.

 

kurkul.com