Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.12.2021

Індія стимулює збільшення дефіциту світової пропозиції цукру

У сезоні 2021/2022 МР, який розпочався у жовтні, світовий баланс пропозиції цукру, як очікується, погіршиться через ширше використання цукрової тростини для виробництва етанолу в Індії та зниження виробництва в Бразилії.

Про це заявив брокер StoneX, передає Reuters.

За даними StoneX, цього сезону попит перевищить виробництво третій рік поспіль, прогнозований дефіцит пропозиції складе 1,8 млн тонн, що на 1 млн тонн більше, ніж передбачалося в жовтні.

Світове виробництво склало 186,6 млн тонн, тоді як попит прогнозувався на рівні 188,4 млн тонн. Брокер зауважив, що останнім часом попит покращився, оскільки ціни на морські перевезення знизилися. Це призвело до збільшення закупівель в азіатських країнах та на переробних підприємствах.

За словами StoneX, Індія виробляє рекордну кількість цукрової тростини на тлі сприятливої ​​погоди, але програма змішування етанолу з бензином у країні виведе з ринку 3 млн тонн цукру, внаслідок чого виробництво цукру в країні буде в основному таким самим, як і в попередньому сезоні або близько 31 млн тонн.

Виробництво в центрально-південному регіоні Бразилії очікується на рівні 31,3 млн тонн, що на 12% менше, ніж роком раніше.

StoneX повідомив, що в новому цукровому сезоні в Бразилії, який розпочнеться в квітні, загальні обсяги виробництва цукрової тростини збільшаться на 6% — до 565,3 млн тонн.

За прогнозами, виробництво цукру в країнах ЄС та Великі Британії зросте майже на 12% у 2021/2022 МР (жовтень-вересень) — до 17,2 млн тонн, оскільки вологіше літо в Європі підвищило врожайність буряків.

 

ukrsugar.com