Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.01.2023

Індустріальним паркам компенсуватимуть витрати на підключення до транспортних мереж

Кабінет Міністрів затвердив Порядок надання компенсації ініціаторам створення індустріальних (промислових) парків витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Затверджено Порядок надання компенсації витрат ініціаторам створення – субʼєктам господарювання, керуючим компаніям та учасникам індустріальних (промислових) парків на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, передбачено, що компенсації підлягають до 100% вартості витрат (без врахування ПДВ) заявника, повʼязаних з підключенням або приєднанням до інженерно-транспортних мереж, а саме, до системи передачі або систем розподілу електричної енергії (крім приєднання до електричних мереж малих систем розподілу); загальної мережі залізниць; мереж газопостачання, тепло-, водопостачання та водовідведення, розташованих за межами території індустріального парку; інфраструктури електронних комунікаційних мереж, розташованої за межами території індустріального парку.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів затвердив порядок надання коштів на облаштування індустріальних парків, а також порядок надання компенсації відсоткової ставки за кредитами, які залучаються для цього. На облаштування індустріального парку можна буде залучити до 60 млн грн за умови, що це не більше 80% від вартості проєкту.

 

www.ukrinform.ua