Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.02.2023

«Інтерпайп НТЗ» восени 2022 року відвантажив рекордний обсяг колісних пар до ЄС

Станом на початок 2023 року виробництво колісних пар тримається на стабільно високому рівні

«Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод» («Інтерпайп НТЗ») восени 2022 року, попри спад у вагоноремонтному сегменті, відвантажив рекордний обсяг колісних пар для європейських клієнтів. Про це йдеться у проміжному звіті керівництва компанії за 2022 рік.

«Умови роботи промислових підприємств країни залишаються тяжкими: війна затягується, а Росія і далі використовує тактику терору. Масштабні обстріли населених пунктів та руйнування інфраструктури посилюють ризики для економіки та фінансової стабільності. Незважаючи на це, «Інтерпайп НТЗ» продовжує працювати, виробляти та відвантажувати продукцію, сплачувати податки», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що європейський ринок у 2022 році став основним споживачем коліс та колісних пар для рухомого складу. Його частка у загальному обсязі реалізованої продукції досягнула 50%. Європейські партнери вже уклали контракти на поставку такої продукції на 2023 рік. При цьому, заблоковані порти не завадили відправці коліс та труб в США та близький Схід.

Не менш важливі позиції належать українському ринку та забезпеченню роботи критичної залізничної інфраструктури.

«З початку повномасштабного вторгнення підприємство стабільно сплачує зарплату працівникам, включаючи тих, хто знаходиться в простої. Попри всі труднощі, з першого дня війни «Інтерпайп НТЗ» допомагає ЗСУ, підтримує лікарів та парамедиків, піклується про внутрішньо переміщених осіб – зокрема тих, хто виїхав до Нікопольського та Новомосковського районів», – додає компанія.

Окрім того, підприємство закуповує шоломи, форму, тактичну амуніцію та аптечки, генератори, інструменти та спецтехніку робітникам, які були мобілізовані до лав ЗСУ.

У 2022 році «Інтерпайп НТЗ» завершив роботи з відвантаження національному залізничному оператору Саудівської Аравії 1,5 тис. коліс для вантажних вагонів діаметром 915 мм.

«При виконанні замовлення використовувався особливий режим термообробки, який підвищує зносостійкість коліс під час експлуатації у складних умовах. Аравійські залізниці використовують цю продукцію для відновлення рухомого складу», – йдеться у повідомленні.

Також наприкінці року завод пройшов аудит та оновив дії сертифікатів якості, необхідних для співпраці з багатьма європейськими клієнтами.

«Хоча завод продовжує операційну діяльність, воєнні дії, що тривають, викликають суттєву невизначеність для підприємства в майбутньому, включаючи ризик втрати майна внаслідок військових дій, повітряних атак і ракетних ударів, а також дефіцит клієнтів і персоналу, спричинений імміграцією населення та обмеженнями воєнного стану в Україні. Весь рівень можливого впливу на розвиток військових дій на бізнес суспільства невідомий, але його масштаби можуть бути серйозними», – констатує компанія.

За підсумками січня-вересня 2022 року «Інтерпайп» скоротив виробництво сталі на 36,3% в порівнянні з аналогічним періодом 2021 року – до 463 тис. тонн. Виробництво залізничної продукції впало на 49,6% р./р. – до 64 тис. тонн, а випуск труб – на 30,2% р./р., до 309 тис. тонн.

«Інтерпайп» – міжнародна вертикально інтегрована трубно-колісна компанія (ТКК), входить до топ-10 виробників безшовних труб у світі, до топ-3 виробників суцільнокатаних залізничних коліс. До ТКК входять «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод», «Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)», «Інтерпайп Ніко-Тьюб», «Дніпропетровський Втормет» і електросталеплавильний комплекс «Інтерпайп Сталь».

 

gmk.center