Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.12.2022

“Інвестиції в інновації та технології стануть одним із важливих елементів повоєнної відбудови України”, – Олександр Грибан на TechEx Global у Лондоні

Заступник Міністра економіки України Олександр Грибан виступив з презентацією  інвестиційних можливостей нашої країни та їх впливу на повоєнну відбудову у рамках українського Роуд-шоу на провідній міжнародній конференції та виставці корпоративних технологій TechEx Global у Лондоні.

Щороку захід приймає понад 5000 технічних директорів (CTO), керівників інновацій та технологій, IT-директорів, провайдерів телекомунікацій, розробників, представників державних установ, автомобільної промисловості, інвесторів тощо.

Цьогоріч 1-2 грудня девʼять українських компаній в рамках спільного проєкту Асоціації IT Ukraine та програми USAID  “Конкурентоспроможна економіка” – IT Export Alliance – презентували свої можливості та сервіси на спільному національному стенді та провели індивідуальні B2B зустрічі з потенційними клієнтами.

Українське Роуд-шоу на TechEx Global підтримало Міністерство економіки України. За словами заступника Міністра економіки Олександра Грибана, який виступив на головній сцені IOT EXPO, попри всі виклики війни, ІТ-індустрія є однією з найбільш швидкозростаючих галузей української економіки. Тож потенційно має потужний вплив для майбутньої повоєнної відбудови України.

“Навіть в умовах воєнного часу понад 80% IT-компаній зберегли майже 100% своїх контрактів та за результатами трьох кварталів продемонструвала зростання на 13%. Наші компанії користуються попитом у всьому світі. Про це, зокрема, свідчить нещодавнє підписання Угоди про цифрову торгівлю між Великою Британією та Україною. Враховуючи загалом надзвичайно високий рівень цифровізації нашої держави, а також рівень кадрового потенціалу, Україна – на шляху до того, щоб стати одним із головних технологічних центрів планети. Тож впевнені, що інвестиції в інновації та технології стануть одним із важливих елементів повоєнної відбудови”, – зазначив заступник Міністра економіки України Олександр Грибан.

Інновації та технології є однією із галузей, якою в першу чергу цікавляться інвестори в межах Advantage Ukraine – ініціативи із залучення інвестицій в Україну, яку було представлено у вересні цього року за підтримки Президента України. Можливості платформи також стали однією із тем презентації заступника Міністра економіки України на TechEx Global у Лондоні.

Нагадаємо, за результатами трьох кварталів поточного року, підприємствами IT-сфери було сплачено 48 млрд грн податків. Понад півмільярда доларів спрямовано на підтримку ЗСУ та гуманітарної сфери. Експорт комп’ютерних послуг зріс на 23% порівняно з попереднім роком. Українські ІТ-компанії залучили $350 млн інвестицій.

 

www.me.gov.ua