Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.06.2019

Італійці заклали на Київщині сад мигдалю

За інформацією EastFruit, в Київській області в минулому році був закладений перший промисловий сад мигдалю. Площа саду на даний момент досить велика і становить близько 105 гектарів. Для осінньої і весняної посадки використовувалися італійські саджанці мигдалю із закритою кореневою системою, вирощені за технологією ex-vitro (мікроклонірованія).

Перші саджанці мигдалю були посаджені в вересні 2018 року, а останні – на самому початку червня. При цьому, не дивлячись на непрості кліматичні умови, випадання не перевищило 1%. В саду встановлена ​​система крапельного зрошення і кожен саджанець має опору. Схема посадки мигдалю не уточнюється, проте вже очевидно, що мова йде про посадку інтенсивного типу.

Назва підприємства і хто є інвестором з українського боку поки що тримається в секреті. Однак EastFruit стало відомо, що партнером проекту виступає італійська компанія Besana (Безана), а технологічний супровід проекту надають італійські агрономи-горіховодів, що спеціалізуються на мигдалі, фундуку і волоському горісі.

Компанія Besana займається горіховим бізнесом з 1921 року і на даний момент переробляє щорічно близько 25 тис. Тонн горіхів і сухофруктів в рік, продаючи 75% продукції безпосередньо в мережі супермаркетів (120 млн. Роздрібних упаковок) та інше – безпосередньо харчовим компаніям, що використовують горіхи в як інгредієнт. Основні роздрібні бренди компанії – це Besana, Almaverde Bio і Vittoria Chocolatery однак італійський переробник також виробляє продукти під власними мережевими марками супермаркетами – Private Label.

Besana також надає технологічний супровід двом тисячам фермерів, які входять в групу і поставляють продукцію на підприємства компанії. Мабуть українська компанія стала одним з таких підприємств, які зможуть, в майбутньому, експортувати мигдаль для подальшої переробки на підприємства фірми Besana.

За інформацією EastFruit, компанія Besana також активно працює в Україні з виробниками фундука, активно просуваючи на ринку свої саджанці і пропонуючи технологічний супровід. Фахівці компанії також вивчають можливості вирощування фісташки в умовах південних регіонів України, перш за все Одеської та Херсонської областей.

Джерело: EastFruit