Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.01.2022

Ізраїль цього року готовий працевлаштувати 2 тисячі українських будівельників

На початку березня цього року група з 2 тисяч осіб має виїхати на будівельні роботи з України до Ізраїлю.

Про це повідомив на пресконференції посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, передає Укрінформ.

«Ізраїлю зараз потрібні люди на будівничі професії. Тут дуже активно ведеться будівництво в різних містах, і це показник того, що рівень життя в Ізраїлі зростає. Ми зацікавлені та готові прийняти у себе якомога більше робітників з України. Працівники звідси користуються у нас гарною репутацією. Програма офіційна, а отже, працівники мають ті самі соціальні права, що й громадяни Ізраїлю. За кожним закріпляється трудовий стаж і робітники офіційно заробляють собі на пенсію. Минулі роки приїздило приблизно тисяча робітників в рік, у цьому ж році ми маємо намір розширити цю цифру до 2 тисяч робітників», – наголосив посол.

Мінімальна зарплата на сьогодні в Ізраїлі становить 1900 доларів, але її розмір залежить від виконуваної роботи.

«Згідно з нашими даними, коли ми спілкуємося з роботодавцями, зарплата може сягати 2500-3000 тисячі доларів і вище, в залежності від роботи, яка виконується», – повідомила директорка Державного центру зайнятості України Юлія Жовтяк.

Цьогоріч у програму ввели нововведення. Тепер в аплікантів, які не пройшли з першого разу, є можливість перескласти іспит з обраної спеціальності через 6 місяців, чого не було у минулі роки.

«З нашої сторони є бажання розширити цей договір і на область, яка стосується доглядальниць, людей, які працюватимуть з літніми людьми – професіями, які більше підходять для жінок. Ще існує питання щодо людей, які приїздять і працюють нелегально, у тому числі й у цих сферах, тож наше бажання, щоб люди приїжджали і працювали на законних підставах. Тому ми будемо намагатися вирішити це на офіційному рівні», – заявив Бродський.

Наразі у випадку, якщо робітник зрозуміє, що краще виконує роботу відмінну від тієї, за якою його було обрано, – є можливість змінити роботодавця, але тільки на території Ізраїлю.

Як повідомлялося, упродовж 2017-2021 років було офіційно працевлаштовано в Державі Ізраїль 2600 українських громадян.

Наразі Ізраїль є єдиною країною, з якою Україна має офіційний договір про працевлаштування своїх громадян. Метою співробітництва двох сторін є боротьба з незаконним працевлаштуванням робітників в державі Ізраїль та протидія торгівлі людьми.

 

www.ukrinform.ua