Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.08.2022

Ізраїльська компанія GreenMix готова інвестувати у завод з екологічної переробки будівельного сміття

Ізраїльська компанія GreenMix готова долучитися до демонтажу зруйнованих під час бойових дій багатоповерхівок у передмісті Києва та інвестувати в будівництво заводу з екологічної переробки будівельного сміття.

Як повідомив у телеграм-каналі голова Київської ОВА Олексій Кулеба в неділю за підсумками зустрічі з інвесторами, Київська область готова бути першим майданчиком в Україні й стати показовим кейсом для інших регіонів України з демонтажу, утилізації та переробки будівельного сміття.

“Це дуже важливий проєкт. Адже щодня ми боремося з наслідками військової агресії Росії на нашій Київщині. Зокрема, з подвір’їв зруйнованих будинків вивозимо сотні тонн будівельного сміття. Нам важливо не лише налагодити процес утилізації, а й переробляти сміття з урахуванням високих стандартів екологічності. Тому цей проєкт – інвестування в майбутнє нової Київщини”, – написав Кулеба.

За даними Київської ОДА, лише в Бучанській територіальній громаді внаслідок руйнувань накопичено понад 2 млн тонн будівельного сміття. Гостро стоїть проблема руйнування пошкоджених багатоповерхових будівель. На сьогодні завершено обстеження й документальне оформлення пошкоджень близько 90% таких будівель, найближчим часом КОДА запланувала їх демонтаж.

Як уточнили агентству “Інтерфакс-Україна” у GreenMix, компанія запропонувала свій досвід та комплекс технологій, які допоможуть ефективно вирішити питання демонтажу пошкоджених багатоповерхових будівель. Наприклад, у парку компанії є демолятори, розраховані на будинки заввишки понад 10 поверхів. Комплекс робіт передбачає подальшу утилізацію та екологічну переробку будівельного сміття у нові будівельні матеріали, які можуть бути використані для відновлення постраждалих міст.

“Я особисто і команда GreenMix, яка прибула зі мною в Україну, вражена масштабами руйнувань унаслідок агресії цієї жахливої війни Росії проти України та українського народу. Ми вже опрацьовуємо з нашими українськими колегами дорожню карту реалізації проєкту, постачання всього необхідного обладнання власним коштом і розглядаємо як перший крок організацію цих робіт для Київщини”, – прокоментував ініціативу засновник GreenMix Цвіка Давід.

Інноваційна група компаній GreenMix з 1989 року зосереджує свою діяльність у сфері демонтажу будівель, управління відходами будівництва та створення заводів із переробки будівельного сміття у якісні будівельні матеріали з високою екологічністю (“зелені” будівельні матеріали) та економічною цінністю (економіка замкнутого циклу).

GreenMix є лідером у галузі переробки будівельних відходів та просування екологічних рішень щодо переробки будівельного сміття в Ізраїлі, а також має міжнародний досвід, зокрема переробляв усе сміття, що утворилося внаслідок руйнувань після воєнних дій у Мосулі, Ірак.

GreenMix пропонує оновлення міст із використанням перероблених матеріалів – сировини “міського видобутку”, що поєднує екологічний та економічний ефекти.

 

ua.interfax.com.ua