Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.12.2020

Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план Нафтогазу на 2020 рік

Кабінет Міністрів України на засіданні 23 грудня затвердив фінансовий план НАК «Нафтогаз України» (далі — Компанія) на 2020 рік. Фінансовий план Компанії  затверджується на виконання казу Президента №874/2019, яким введено в дію рішення РНБО від 2 грудня 2019 року «Про невідкладні заходи з забезпечення енергетичної безпеки».

Презентував план Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко. У фінансовому плані відображено фактичне падіння цін на газ на ринку Європи і України у першому півріччі 2020 (ціна досягла історичного мінімуму за останні 10 років). Ця ситуація негативно позначилась на прогнозі доходів компанії. При цьому зберігся прогноз щодо надходжень податків та дивідендів до державного бюджету від підприємств Групи Нафтогаз на рівні близько 100 млрд грн.

Компанія врахувала зауваження Міністерства фінансів, Міністерства енергетики, а також складну ситуацію в економіці та значно скоротила свої витрати. Зокрема, операційні витрати Групи скоротились на 3,7 млрд грн, інвестиційні витрати удвічі — на понад 10 млрд грн, проводиться оцінка та оптимізація чисельності персоналу. 

Нафтогаз активно підтримує Уряд у час пандемії і реалізував такі урядові ініціативи як благодійна допомога засобами індивідуального захисту для понад 130 лікарень України, забезпечення масками та санітайзерами понад 1500 пунктів проведення ЗНО. Зараз Нафтогаз займається проектом з завезення 10 тисяч кисневих балонів для українських лікарень.

Фінансовий план був проаналізований і схвалений Наглядовою радою, призначеною Урядом. Минулого тижня він також був схвалений Урядовим комітетом.

Джерело: Урядовий портал.