Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.08.2021

Кабмін передав Нафтогазу державні ТЕЦ

Кабінет Міністрів передав державні теплоелектроцентралі (ТЕЦ) в управління Національній акціонерній компанії “Нафтогаз України”.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 4 серпня, передає кореспондент Укрінформу.

Так, уряд передав Нафтогазу пакети акцій, що належать державі в Криворізькій ТЕЦ, Одеській ТЕЦ, Дніпровській ТЕЦ, Миколаївській ТЕЦ та Херсонській ТЕЦ. Крім того, Нафтогаз отримав майновий комплекс ДП “Сєвєродонецька ТЕЦ”.

Уряд також доручив Нафтогазу та Фонду державного майна припинити процес приватизації Миколаївської ТЕЦ і вилучити з переліку об’єктів великої приватизації інші передані Нафтогазу теплоелектроцентралі.

“Звертаюся також до місцевих керівників, на території яких розташовані ці ТЕЦ: якщо у вас є впевненість та доведені ресурси, що ви можете краще управляти цими підприємствами то у вас є можливість звернутись до Кабміну. Ми готові розглянути передачу відповідних об’єктів у ваше управління”, – прокоментував рішення Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, у середині червня 2020 року Нафтогаз виступив з пропозицією передати йому у власність і управління шість державних ТЕЦ. Пізніше цю ідею погодило Міністерство енергетики.

Антимонопольний комітет України наприкінці серпня минулого року дав дозвіл на передачу шести теплоелектроцентралей від Фонду держмайна в управління НАК “Нафтогаз України”.

Станом на серпень 2020 року, згадані теплоелектроцентралі заборгували Нафтогазу понад 5,7 млрд грн, з них 1,3 млрд грн штрафних санкцій.

Із листопада 2019 року в управлінні Нафтогазу вже перебувають дві ТЕЦ на Львівщині. ТОВ «Нафтогаз Тепло», що належить до Групи Нафтогаз, у листопаді 2019 року уклало договір з Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), на управління майном Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ, що у Львівській області.

 

www.ukrinform.ua