Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.03.2023

Кабмін підвищив мінімальний розмір гарантійного внеску для аукціонів із продажу спецдозволів на надрокористування

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку проведення аукціонів із продажу спеціальних дозволів на користування надрами, зокрема, підвищивши мінімальний розмір гарантійного внеску для участі в електронних торгах.

“Нові правила проведення аукціону встановлюють динамічне збільшення заставного внеску, що гарантовано дасть змогу прибрати монополії, а сумлінному покупцю стати власником ліцензії на конкурентних умовах, створювати нові робочі місця та сплачувати податки до бюджетів усіх рівнів”, – цитується у пресрелізі заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Євген Федоренко.

За його словами, раніше уряд уже вносив зміни до порядку проведення аукціонів у частині підвищення мінімального розміру гарантійного внеску, однак випадки недобросовісної конкуренції не припинилися. При цьому відсутність конкуренції перешкоджає оновленню матеріально-технічної бази та застосуванню сучасних технологій надрокористування.

“Ми прагнемо до впровадження принципів збалансованого природокористування, де вкрай важливо стимулювати модернізацію наявних технологій, приводити їх до зразка європейської моделі виробництва і споживання”, – пояснив заступник міністра.

Федоренко наголосив, що системна реформа надрокористування дасть змогу Україні стати рівноправним учасником Європейської стратегії у сфері мінеральної сировини до 2030 року.

 

ua.interfax.com.ua