Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.03.2021

Кабмін схвалив угоду зі Словаччиною для відновлення роботи аеропорту в Ужгороді

Кабінет Міністрів на черговому засіданні схвалив міжурядову угоду між Україною та Словаччиною, яка дозволить відновити роботу міжнародного аеропорту «Ужгород».

Як передає Укрінформ із посиланням на сайт Мінінфраструктури, ця угода дозволить відновити повноцінне функціонування летовища та зв’язати Закарпатську область авіаційним сполученням з іншими регіонами України, а також із закордоном.

«Ми завершуємо виконання всіх внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності нової міжурядової угоди між Україною та Словаччиною щодо аеропорту «Ужгород». Її реалізація дозволить вже у найближчому майбутньому відновити повноцінну роботу летовища, адже в силу своїх територіальних особливостей і близького розташування до кордону зі Словаччиною, аеропорт може приймати та відправляти літаки тільки з використанням словацького повітряного простору. Вдячний Уряду Словацької Республіки за співпрацю і колегам за підтримку цього важливого рішення», – зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Як повідомлялося, 24 вересня 2020 року Криклій та міністр транспорту і будівництва Словацької Республіки Андрей Долежал підписали двосторонню міжурядову угоду про надання авіаційних експлуатаційних послуг українським постачальником цих послуг у визначеній частині повітряного простору Словаччини відносно аеропорту «Ужгород».