Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.08.2021

Кабмін ухвалив останній документ для запуску закону про «інвестнянь»

Кабмін ухвалив усі необхідні підзаконні акти для практичної реалізації закону про “інвест-нянь”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Кабінет Міністрів України ухвалив усі необхідні підзаконні акти для практичної реалізації закону про “інвест-нянь”. Відтепер потенційні інвестори можуть подавати відповідні заявки», – йдеться у повідомленні.

Так, на минулому засіданні уряд затвердив Порядок ведення Реєстру інвестиційних проєктів із значними інвестиціями та перелік відомостей, що входять до нього. Зазначається, що ухвалення відповідної постанови дозволить належним чином здійснювати моніторинг реалізації інвестиційних проєктів із значними інвестиціями та контролювати надання державної підтримки.

“Закон про “інвест-нянь” започатковує абсолютно новий підхід підтримки інвесторів. Мінекономіки розробило цілу низку підзаконних актів для імплементації норм закону, щоб процес відбору інвестиційних проєктів та надання державної допомоги відбувався прозоро та зрозуміло. Вже бачимо активність бізнесу як вітчизняного так і закордонного. При чому, загальні оголошені інвестиції наразі складають понад 1,3 млрд дол. Основні галузі – агропереробка, виробництво, логістика, транспорт та туризм”, – повідомила заступник міністра економіки Ірина Новікова.

Як повідомлялося, Закон України «Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні» передбачає підтримку проєктів з інвестиціями понад 20 млн євро. Серед обов’язкових вимог до проєктів – не менше 80 робочих місць із зарплатою, що буде більшою за середню у регіоні реалізації інвестпроєкту на 15%.

 

www.ukrinform.ua