Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.08.2021

Катар відкрив ринок для українського меду

Держава Катар відкрила ринок для українського меду та продуктів бджільництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

“Українські виробники меду та продуктів бджільництва отримали можливість експортувати власну продукцію до Держави Катар. Відповідний сертифікат погодили компетентні органи двох країн. Викриття ринку стало можливим завдяки спільній роботі дипломатів МЗС України та фахівців Держпродспоживслужби”, – ідеться у повідомленні.

“Катарський сертифікат створює нові економічні можливості для українських компаній, зокрема для нашого потужного продовольчого експорту. Мед до Катару, м’ясо та яйця до Японії, молочні продукти до Туреччини, дрібна рогата худоба до Кувейту – це перелік нових можливостей, які українські дипломати у співпраці з Держпродспоживслужбою відкрили для українського агропромислового комплексу лише за останні кілька місяців. Ми продовжимо рухатися такими темпами», – заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Український мед відомий у всьому світі. Ми займаємо друге місце у світі як експортери цього смачного і корисного продукту. При цьому наші виробники поліпшують свої позиції. Для того, щоб зробити їх ще більш конкурентоздатними і сильнішими, МЗС разом із Держпродспоживслужбою продовжує відкривати нові ринки. Цього разу погоджено сертифікат здоров’я для експорту меду та продуктів бджільництва до Катару», – заявила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

МЗС України та Держпродспоживслужба спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів, сказано в повідомленні.

Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, через складні погодні умови 2021 року збір акацієвого меду в Україні скоротився майже на 40%, липового – майже на 50%. Торік, незважаючи на несприятливу весну, Україна експортувала рекордний обсяг меду — понад 81 тис. тонн. А загальний обсяг виробництва меду перевищив 150 тис. тонн.

 

www.ukrinform.ua