Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.03.2023

Кернел модернізує річковий термінал в Рені

Компанія «Кернел» у співфінансуванні з USAID планує закупити обладнання для терміналу на Дунаї. Він знаходиться в порту Рені і спеціалізується на перевалці соняшникової олії та шроту.

Про це повідомила пресслужба «Кернел».

Компанія підписала Меморандум про співробітництво з Проєктом міжнародної технічної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Економічна підтримка України».

«У співпраці з USAID ми плануємо співфінансувати закупівлю обладнання для розвитку активу в порту Рені на річці Дунай, який спеціалізується на перевалці соняшникової олії та шроту. Наша компанія вже інвестувала у баржі, каботажні судна та зручні транспортні засоби для перевезення сировини. Модернізація дозволить збільшити обсяг експорту на 600 тис. т на рік», — розповіли в компанії.

Зазначимо, що у проєкті також беруть участь «НІБУЛОН» та Grain Alliance, які розбудовуватимуть річкові термінали в Ізмаїлі (Україна) та Чірна-над-Тісоу (Словаччина). Загальна сума склала $44 млн. За прогнозами, це дозволить збільшити потужність транспортування зерна приблизно на 3,35 млн т на рік.

«Ми цінуємо підтримку партнерів, яку вони надають українському агробізнесу в ці складні часи. Завдяки міжнародній співпраці ми маємо більше можливостей розвивати річкову логістику. Для нас честь бути партнерами USAID у цьому проєкті, адже йдеться не тільки про посилення експортного потенціалу України, а й про забезпечення глобальної продовольчої безпеки», — наголосив СЕО Kernel Євген Осипов.

Нагадаємо, програма USAID AGRO надає 185 млн грн на розвиток елеваторних потужностей України. Субгранти можуть отримати 10 малих та середніх підприємств (ММСП).

 

latifundist.com