Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.05.2016

Китайська COFCO інвестувала 75 млн дол. США в зерновий термінал у Миколаєві

Китайською компанією COFCO Corporation відкрито в Миколаївському морському порті новий сучасний зерновий термінал. Його потужність становить 2 млн тонн на рік, інвестиції в проект склали 75 млн дол. США. В урочистостях з нагоди введення терміналу в дію взяла участь делегація ДП «Держзовнішінформ».

«Будівництво тривало 20 місяців – з серпня 2014 по квітень 2016 року. Новий термінал став однією з найбільших китайських інвестицій у розвиток українського логістичного потенціалу», – повідомили в COFCO Agri Ukraine, дочірній компанії COFCO.

Термінал, який побудовано на базі причалів №1 та 2 Миколаївського морпорту, оснащено двома силосами на 120 тис. тонн і чотирма – на 1,5 тис. тонн. До комплексу також входять станції для розвантаження автомобільного й залізничного транспорту, які дозволяють приймати до 10 тис. тонн продукції на добу.

Його введення в експлуатацію забезпечить додаткове створення більш ніж 150 нових робочих місць.

Довідка. COFCO Corporation – китайська державна корпорація, що проводить закупівлю і трейдинг зернових та  здійснює глибоку переробку зерна.

COFCO, яка має виробничі потужності в 29 країнах світу, є одним із найбільших державних підприємств КНР. Активи корпорації становлять понад 71,9 млрд дол. США. Потужності зі зберігання зерна оцінюються в 31 млн тонн, з переробки – 89,5 млн тонн на рік.