Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.10.2019

Команда Міністерства цифрової трансформації презентувала проекти з цифрової освіти та розвитку малого та середнього бізнесу

Консалтинг-зони для підприємців малого та середнього бізнесу допоможуть збільшити появу нових бізнесів у регіонах, кількість робочих місць, сприятимуть розвитку трансформації малого бізнесу у середній (бізнес стане успішнішим) та допоможе українським підприємцям здобути фахові знання з підприємництва.

Про це повідомляється на Урядовому сайті.

У свою чергу, створення освітньої платформи з цифрових навичок та компетенцій допоможе кожному громадянину України досягти своєї мети: базова цифрова грамотність дозволить комфортно проживати в країні та користуватися всіма послугами онлайн. Цифрова грамотність вчителів дозволить використовувати нові методики та сервіси в навчанні; підприємців – проходити оглядові курси з необхідних тем. Молоді спеціалісти, які мають необхідний набір цифрових компетенцій, зможуть легше долати бар’єр працевлаштування.

Про це сьогодні повідомила заступник Міністра цифрової трансформації Валерія Іонан, презентуючи проекти команди Мінцифри представникам компаній, що тісно співпрацюють із сектором МСБ.

“Консалтинг-зона для підприємців як проект має дві великі складові: онлайн-платформа і офлайн-хаби в кожному регіоні. Уявіть собі місце, куди може прийти кожен підприємець малого і середнього бізнесу, де працюватимуть експерти з різних галузей (систематизація бізнесу, фінансовий менеджмент, HR, маркетинг, продажі тощо), і зможе отримати консультацію експерта”, – зазначила Валерія Іонан і додала, що на онлайн-платформі підприємець отримуватиме консультацію за допомогою онлайн-сервісу відеодзвінків, також функціонуватиме контакт-центр для звернення з питань технічного характеру.

Заступник Міністра зазначила, що зараз триває активна робота над розробленням цих проектів.

У свою чергу Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров переконаний, що створення консалтингових зон, де люди отримуватимуть реальні консультації, сприятиме підвищенню рівня знань та компетенцій підприємців, успішності бізнесу, тож усе це матиме значний позитивний вплив на економіку України.

Ще одним амбіційним проектом є навчання 6 млн українців цифрових навичок і компетенцій упродовж трьох років. 70% серед них – це громадяни віком від 30 до 60 років.

“Ми плануємо, що це буде онлайн-платформа, яка об’єднуватиме авторські та партнерські курси з цифрової грамотності. Ми плануємо спиратись на європейську рамку цифрових компетенцій, що визначає необхідні рівні та компетенції у турбулентному світі, зокрема – грамотність і пошук, комунікація та колаборація онлайн, створення контенту, безпека, вирішення проблем. На платформі можна буде пройти тест для визначення рівня своїх цифрових навичок і компетенцій. Платформа одразу підкаже, якого рівня не вистачає, і запропонує відповідне навчання,” – за словами заступника Міністра, курс буде безкоштовним і доступним для всіх.