Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.05.2021

Комітет підтримав законопроєкт про гранти мігрантам, які повернулись в Україну

Комітет ВР з питань соцполітики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт №4669, яким пропонується стимулювати громадян України, які працюють за кордоном, повернутися на батьківщину, зокрема, шляхом надання держдопомоги на започаткування підприємницької діяльності.

Про це повідомляє прес-служба Комітету.

Водночас альтернативний законопроєкт № 4669-1 рекомендували включити до порядку денного та відхилити.

Відповідно до пояснювальної записки до проєкту закону № 4669, передбачається запровадження надання допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів, виходячи з наявності у них страхового стажу.

Надання держдопомоги буде здійснюватись за рахунок 2 джерел, зокрема:

  • за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття одноразово на безповоротній основі – для громадянам України, які мають страховий стаж понад 10 років;
  • за рахунок коштів державного бюджету, передбачених в бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на поворотній основі – для громадян України, які мають страховий стаж менше 10 років.

Передбачається, що таку допомогу зможуть отримати в установленому порядку понад 700 осіб.

Також передбачається, що граничний розмір допомоги для економічної реінтеграції для трудових мігрантів не буде перевищувати 150 тис гривень.

Загальний розмір потреби у додаткових коштах на рік становитиме 108 млн гривень, з них:

  • 50 млн грн з держбюджету на поворотній основі (для громадян України, які мають страхових стаж менше 10 років);
  • 58 млн грн з бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на безповоротній основі (для громадян України, які мають страхових стаж понад 10 років).

 

www.epravda.com.ua