Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.05.2020

Комітет Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ підтримав рішення Антикризового енергетичного штабу при КМУ

Під час засідання обговорювалися питання виходу з енергетичної кризи, запропоновані Антикризовим енергетичним штабом на чолі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг у вівторок, 12 травня, з обговорення Протоколу №1 засідання Антикризового енергетичного штабу.

Прем’єр-міністр повідомив членам Комітету, що розроблений Міністерством енергетики та захисту довкілля енергобаланс країни є надійним, відповідає усім вимогам і був затверджений у присутності Президента України Володимира Зеленського.

Очільник Уряду також зазначив, що до роботи Антикризового енергетичного штабу запрошені всі члени Комітету. І рішення, які були прийняті на його засіданнях, оформлені в Протокол. По кожному з цих рішень є стислі терміни для їх виконання.

«Загалом буду просити підтримати роботу Міністерства енергетики, роботу Антикризового енергетичного штабу. Ми всі розуміємо, що галузь знаходиться у скрутному становищі», – зазначив Денис Шмигаль.

Він також наголосив, що Уряд не змінюватиме вартість електроенергії для побутових споживачів цього року. Вона була і залишається на рівні 1,68 грн. За його словами, це принципове рішення.

«Це важливий індикатор. Він погоджений з Президентом», – зауважив Прем’єр-міністр.

«Що стосується вартості електроенергії для непобутових споживачів. Нам треба зробити ряд кроків. Дати можливість виходити на прямі договори. Внести відповідні зміни в закони», – сказав Денис Шмигаль.

Після детального обговорення запропонованих рішень, 14 членів Комітету з питань енергетики та ЖКГ підтримали цей документ, а 7 взяли до відома.