Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.03.2021

Компанія «Сади Дніпра» почала експортувати свіже яблуко до африканського Сомалі

Африканська країна Сомалі почала купувати українські яблука, пише EastFruit.

Керівник «Садів Дніпра» Олександр Пахно розповів, що компанія взяла участь у виставці Gufood 2021 Дубаї в лютому цього року. Колективний український стенд організувала ІТС (International Trade Cente) і саме там і був укладений цей, досить вигідний контракт.

За його словами, в цьому сезоні яблуко UApple було поставлено в 10 країн світу, а Сомалі стала одинадцятою країною. При цьому в компанії відзначають складності в роботі з субсахарською Африкою.

«Постачати яблуко до субсахарської Африки дуже непросто, тому що логістика дуже дорога, а контейнер знаходиться в дорозі дуже довго. Навіть в Сінгапур і Малайзію поставляти свіже яблуко набагато простіше і дешевше. Прямих рейсів до Могадішо немає, тому контейнер перевантажувався в Дубаї. Це збільшило час у дорозі та вартість перевезення. Однак угода була вигідною в будь-якому випадку, тому що умови оплати і ціна повністю виправдовували додаткові труднощі», – пояснює Пахно.

Україна поступово нарощує поставки яблука в країни субсахарської Африки, незважаючи на загальне зниження обсягів експорту через неврожай яблука два роки підряд.

При цьому одним з переваг реалізації яблука в Африку є можливість реалізації плодів порівняно невеликого калібру, які не користуються високим попитом на внутрішньому ринку України.