Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.01.2021

Контейнерний поїзд Китай-Україна вирушатиме зі ще одного логістичного центру

Контейнерний поїзд Китай-Україна вирушатиме ще з одного логістичного центру на сході Китаю – з міста Цзинань у провінції Шаньдун.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію групи логістичних компаній ZAMMLER, офіційного партнера китайського залізничного оператора East Line в Україні, повідомляє ШоТам.

Відзначається, що Цзинань – це один з потужних торговельних і логістичних центрів на сході Китаю.

“Доставка вантажів поїздом набуває дедалі більшої популярності в ситуації зростання тарифів на морські перевезення і частою скасування відправки судів. Транспортування залізничним транспортом займає 18-20 днів, тоді як час доставки морським транспортом складає більш як місяць”, – розповіла керівник відділу продажів ZAMMLER Катерина Бобошко.

Відзначається, що точки відправлень контейнерних поїздів China Railway Express із Китаю – це Наньчан і Цзінань. Українська ж сторона приймає вантажі в Києві на терміналі філії УЗ “Ліски”.

За підсумками 2020 року – за станом на 28 грудня, кількість прийнятих контейнерних поїздів Китай-Україна досягла 22 одиниць. Відзначимо, що перший прямий контейнерний поїзд з КНР філія УЗ “Ліски” прийняв 8 червня.

У складі поїзда було 31 платформа з 41 40-футовим контейнером. Через три місяці, 5 вересня, “Укрзалізниця” повідомила про прибуття вже дев’ятого такого поїзда, яким також був доставлений 41 контейнер. Тоді ж в УЗ заявляли, що у вересні з КНР прибуде ще три контейнерні поїзди.