Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.06.2014

Котирування сталевого брухту на світових ринках до теперішнього часу знизилися

Пройшовши максимальний рівень цін квітня місяця, котирування сталевого брухту на світових ринках до теперішнього часу знизилися. Хоча, за минулий місяць контрактні показники скоротилися не більше ніж на 5–15 дол. США/т в порівнянні з піковими позначками, але найближчі перспективи виглядають вельми невтішними для постачальників. У Туреччині угоди з придбання металобрухту з тих пір мали одиничний характер. Місцеві металургійні компанії так і не змогли домогтися підвищення котирувань на сталевий металопрокат і напівфабрикати. Після деякого пожвавлення на початку другого кварталу, ціни на довгомірний прокат пішли вниз як у самій Туреччині, так і на інших ринках.

Очевидно, ці негативні тенденції, будуть спостерігатися і в найближчому майбутньому. Попит на імпортну конструкційну сталь в ключових металургійних центрах залишається обмеженим, а активність у будівельній галузі відносно слабка. Більш того, вже наприкінці червня почнеться Рамадан, коли потреба в прокаті зменшується. Відповідно, турецькі металурги будуть наполягати на зниженні завищених, на їх думку, цін на металобрухт. У результаті котирування на американський і європейський матеріал HMS № 1&2 (80:20), в середині квітня досягали 375–380 дол. США/т, CFR і більше, скоротилися до позначки 370 дол. США/т, CFR, а до кінця травня опустилися нижче цього рівня. Український і румунський лом 3А пропонується до Туреччини по 355 дол. США/т, CFR, але попит з боку покупців має вкрай обмежений характер.

В найближчій перспективі турецькі компанії мають повернутися на ринок, щоб поповнити запаси сировини. Однак трейдерам, буде складно домогтися істотного підвищення цін. З одного боку, збори брухту розширюються в силу дії сезонних чинників, так що обсяг пропозиції сировини буде досить значним. З іншого, перешкоджати подорожчання металобрухту буде несприятлива кон'юнктура ринку довгомірного прокату.