Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.07.2022

Країни ОПЕК+ домовилися збільшити видобуток нафти

раїни – члени ОПЕК та десять країн – союзників Організації, відомі як ОПЕК+, домовилися про збільшення рівня видобутку нафти у серпні на 648 тис. барелів на день.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення було прийнято під час 30-ї міністерської зустрічі ОПЕК+ у четвер у режимі відеоконференції.

“Підтвердити план коригування видобутку та щомісячний механізм коригування видобутку, затверджений на 19-й та 29-й міністерських зустрічах ОПЕК і країн, що не входять до ОПЕК, а також рішення скоригувати місячний загальний видобуток у серпні 2022 року на 0,648 млн барелів за добу”, – йдеться в опублікованому на сайті ОПЕК підсумковому комюніке.

Також було вирішено провести 3 серпня наступну міністерську зустріч у форматі ОПЕК+, який складається з країн – членів ОПЕК з лідером Саудівською Аравією та десяти країн – нечленів, включаючи росію.

Як повідомлялося, на початку червня лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT.

Крім того, 17 червня Норвегія ввела ембарго на імпорт російської нафти морськими шляхами. У грудні 2022 року почне діяти заборона на імпорт сирої нафти, а з лютого вона стосуватиметься і нафтопродуктів. Таким чином, країна, яка не є членом ЄС, приєдналася до його шостого пакету санкцій проти росії.

Крім того, країни G7 заявили, що розглянуть варіант заборони всіх послуг, які дають змогу транспортувати російську нафту морським шляхом, якщо вона буде закуплена не за визначеною ціною.

 

www.ukrinform.ua