Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.10.2021

«Кузня на Рибальському» спустила на воду восьмий катер проєкту «Гюрза-М»

Броньоване артилерійське судно виготовили для ВМС України

Завод «Кузня на Рибальському» спустив на воду восьмий малий броньований артилерійський катер проєкту «Гюрза-М». Про це свідчить відео церемонії спуску на сторінці у Facebook депутата Київської міської ради Олександра Погребиського.

Судна будуються на замовлення Військово-морських сил України. Катер призначений для несення патрульної служби на прикордонних річках, озерах, лиманах, водоймах, зовнішніх рейдах і прибережних акваторіях морів з віддаленням від порту базування не більше ніж на 50 миль.

Загальні характеристики:

  • довжина – 23 м;
  • ширина – 4,8 м;
  • осадка – 1 м.

Катер озброєний двома бойовими модулями типу «Катран-М» у складі гармати, гранатомета, кулемета і керованої ракети «Бар’єр». Крім цього, катер обладнаний переносним ЗРК і можливістю встеновлення мін. Основні приміщення захищені кулестійкою сталлю.

Перший катер з партії спустили на воду в листопаді 2015 року. У квітні 2016 року заклали ще чотири судна, а у 2017-му їх здали в експлуатацію.

Як раніше повідомляв GMK Center, «Укроборонпром» має намір розвивати військово-морський флот України. Так, до 2031 року планується будівництво патрульних та артилерійських катерів, ракетних катерів, корветів і фрегата. Зараз у складі ВМФ налічується 18 суден.

Нагадаємо, у 2020 році на десяти суднобудівних підприємствах, що входять до «Укрсудпрому», побудували 18 суден і одну плавспоруду, тоді як у 2019 році – 14 одиниць. Крім того, на судноремонтних верфях, які не є членами асоціації «Укрсудпром», побудували 3 баржі.

 

gmk.center