Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.11.2021

Китайська компанія намагається отримати дозвіл на видобуток літію в Україні

Китайська компанія Shenzhen Chengxin Lithium Group подала заявку на участь в аукціоні на отримання спеціального дозволу на розробку ділянок літієвих руд в Україні. Про це пише nadra.info з посиланням на дані Державної служби геології та надр.

Заявка Chengxin Lithium стосується ділянок Добра та Крута Балка, а також родовища Шевченківське уточнюють у виданні.

Chengxin Lithium стала другою іноземною компанією, що претендує на розробку цих ділянок.

На початку листопада австралійська European Lithium оголосила, що має намір купити українську компанію Петро-Консалтинг, яка бореться в судах за спеціальні дозволи на видобуток літію на ділянці Добра та на Шевченківському родовищі.

Придбання відбудеться, якщо Петро-Консалтинг виграє судові суперечки та залишить за собою право розробки цих родовищ, йшлося у заяві компанії.

Ще у лютому 2018 року Петро-Консалтинг без аукціону отримав спецдозвіл на розробку Шевченківського родовища літієвих руд у Дніпропетровській області. У квітні 2020 року Генпрокуратура в Касаційному адмінсуді Верховного суду добилася скасування цього спецдозволу.

Що стосується дільниці Добра, то в жовтні Шостий апеляційний суд ухвалив рішення на користь Петро-Консалтинг, зобов’язавши Держгеонадра розглянути заявку компанії на отримання спеціального дозволу на цю ділянку.

Shenzhen Chengxin Lithium Group заснована 29 грудня 2001 року. У 2008 році зареєстрована на Шеньчженьській фондовій біржі. Має понад 14 дочірніх підприємств у Китаї. Основний напрямок діяльності – виробництво та продаж матеріалів для літієвих батарей. Основні продукти компанії – концентрат літію, карбонат літію, гідроксид літію, хлорид літію та металевий літій. На 30 червня 2021 року загальні активи компанії становили $640 млн, операційний прибуток за 2020 рік – $2,8 млн.
biz.liga.net