Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.11.2020

Китайська компанія планує збудувати на Донбасі вітрову електростанцію за 1 млрд доларів

Китайська компанія PowerChina планує будувати в Україні велику вітрову електростанцію потужністю 800 МВт і вартістю щонайменше мільярд доларів. Про це повідомляє пресслужба WindFarm, пише Громадське.

Зазначається, що 30 жовтня уже уклали відповідний контракт з українською компанією WindFarm.

«Реалізація проєкту демонструє абсолютно новий і вигідний державі підхід у розвитку вітроенергетичного сектора — продаж виробленої електроенергії на ринку електричної енергії без “зеленого” тарифу», — зазначають у WindFarm.

Вартість проєкту — щонайменше $1 млрд, що робить його найбільшим серед вітрових електростанцій в Україні. Її планують розташувати на території Мангушського і Нікольського районів Донецької області. Коли збудують енергостанцію, не повідомляють, але обіцяють у «найкоротші терміни».

Очільник правління Української вітроенергетичної асоціації (УВЕА) Андрій Конченко зазначив, що цей проєкт, який готували близько року, стане найбільшим наземним вітропарком в Європі.

PowerChina — одна з найбільших будівельних компаній Китаю (входить у сотню найбільших компаній країни і в 500 найбільших компаній світу). Вона спеціалізується на проєктуванні та будівництві енергетичних і транспортних об’єктів. Зокрема, в активі компанії — будівництво найбільшої у світі електростанції «Три ущелини» потужністю 22,5 ГВт.

Українська WindFarm займається вітровою енергетикою. Вона розробила вітроенергетичних проєктів загальною потужністю 1.3 ГВт, з яких успішно ввели в експлуатацію понад 400 МВт.