Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.10.2021

Лещенко назвав пріоритетом просування української сільгосптехніки на експорт

Просування продукції українського сільгоспмашинобудування на експорт, збалансування експортних позицій України у країнах СНД та близькому зарубіжжі – пріоритетні завдання для команди Президента.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінагрополітики, про це сказав міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко під час відвідин виставки «АгроЕкспо-2021» у Кропивницькому.

За його словами, “зараз одна з наших стратегічний цілей – імпортозаміщення с/г машинобудування”.

Ми маємо дати нашим аграріям виробникам ще більший ресурс для розвитку, додав міністр.

«Десятки тисяч аграріїв та потужна експозиція с/г техніки нового покоління від 510 компаній – усе це “АгроЕкспо–2021”. Відчуваю велику гордість, що Україна організовує міжнародні заходи такого рівня. <…> І якість нашої продукції дуже прогресує», – заявив міністр.

Під час візиту у Кропивницький Лещенко також побував на заводі «Ельворті», що має майже 150-річною історію.

«Колись він (завод був – ред.) першим у Європі з виробництва сівалок – сьогодні успішно виробляє комплекси посівної та ґрунтообробної техніки <…>. І не поступається іноземним аналогам із точки зору структури виробництва, обладнання, виробничої дисципліни, а найголовніше – наявності молодих кадрів», – прокоментував міністр агрополітики.

За його словами, просування експорту українського сільгоспмашинобудування, в тому числі через кредитно-експортне агентство, збалансування наших експортних позицій у країнах СНД, близькому зарубіжжі – пріоритетні завдання для команди Президента.

«Тому, безумовно, опрацьовуємо додаткові програми підтримки. Щоб наші виробники с/г техніки на кожному етапі виробництва могли створювати і робочі місця, і більш інноваційні високотехнологічні зразки с/г машинобудування», – резюмував Лещенко.

Як повідомлялось, У Кропивницькому 29 вересня відкрилася Міжнародна агропромислова виставка “AGROEXPO-2021”. Загальна площа експозицій цього року становить 125 тис. кв. метрів. Загальна кількість експонентів – 510, а учасників Покровського ярмарку – 500.

На виставці представлені майже всі відомі бренди сільськогосподарського машинобудування – як іноземні (John Deere, New Holland, Case, Fendt, Claas та інші), так і вітчизняні («ХТЗ», «Ельворті», «Лозівські машини» тощо). Вперше на виставці представлена експозиція підприємств з Великої Британії.

ukrinform.ua