Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.08.2020

Лібералізація міжнародних вантажних автоперевезень між Україною та Білоруссю

5 серпня, на своєму засіданні Уряд схвалив проект Закону України “Про ратифікацію Протоколу між Урядом України та Урядом Республіки Білорусь про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Білорусь про міжнародне автомобільне сполучення від 17 грудня 1992 року”, а також відповідний проект розпорядження КМУ про подання цього Протоколу на ратифікацію Верховною Радою. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Лібералізація міжнародних автоперевезень була і залишається нашим пріоритетом. Зазначений Протокол між Україною та Білоруссю, ратифікацію якого сьогодні схвалив Уряд і, я сподіваюсь, також підтримають народні депутати, передбачає звільнення від дозволів для виконання міжнародних вантажних автомобільних перевезень. Це надасть вітчизняним перевізникам нові можливості для здійснення своєї діяльності. А Україна зможе залучити додаткові вантажопотоки та пасажиропотоки, адже білоруські перевізники зможуть виконувати перевезення до нас також без дозволів”, – пояснив очільник Міністерства.

Крім цього, Протоколом буде врегульовано питання збільшення терміну перебування членів екіпажів автобусів, які здійснюють регулярні перевезення пасажирів, а також водіїв вантажних автомобілів, які здійснюють міжнародні вантажні перевезення, при наявності підтверджуючих документів. Ця норма дозволить вирішити питання виконання перевезень професійними водіями на невеликих відстанях.

Джерело: Урядовий портал.