Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.06.2021

Лідери G7 прийняли рішення відмовитися від підтримки вугільної галузі до кінця 2021 року

Вперше всі лідери G7 погодилися узгодити свої довгострокові і короткострокові кліматичні цілі з обмеженням глобального потепління до 1,5 градусів Цельсія

Лідери семи основних промислово розвинених країн – Великої Британії, США, Канади, Японії, Франції, Німеччини та Італії на зустрічі в Корнуоллі прийняли рішення припинити будь-яку пряму державну підтримку вироблення електроенергії на вугіллі до кінця 2021 року.

«Ми зобов’язуємося припинити пряму державну підтримку неослабного міжнародного виробництва електроенергії з енергетичного вугілля до кінця 2021 року, у тому числі через офіційну допомогу в цілях розвитку, експортне фінансування, інвестиції, а також фінансову підтримку і підтримку торгівлі», – заявили країни в спільному комюніке.

Щоб підтримати відмову країн, що розвиваються від вугілля, Канада, Німеччина, Велика Британія та США погодилися виділити до 2 мільярдів доларів на підтримку роботи кліматичних інвестиційних фондів.

«Очікується, що ці пільгові ресурси дозволять мобілізувати до 10 мільярдів доларів співфінансування, в тому числі з боку приватного сектора, для підтримки впровадження відновлюваних джерел енергії в країнах, що розвиваються», – заявили вони.

Лідери «Великої сімки» також запустили Програму промислової декарбонізації G7 для прискорення інновацій, впровадження технологій декарбонізації і гармонізації стандартів в секторах, з якими важко впоратися, таких як чорна металургія, цемент, хімічна промисловість та нафтохімія, «щоб досягти нульових чистих викидів у всій економіці».

Вперше всі лідери G7 погодилися узгодити свої довгострокові і короткострокові кліматичні цілі з обмеженням глобального потепління до 1,5 градусів Цельсія.

«Ми зобов’язуємося звести до нуля чисті викиди не пізніше 2050 року скоротивши вдвічі наші колективні викиди за два десятиліття до 2030 року, збільшивши і поліпшивши фінансування боротьби зі зміною клімату до 2025 року; і збережемо або захистимо не менше 30 відсотків нашої землі і океанів до 2030 року », – заявили вони.

Тим часом план «Будувати краще для світу» надасть країнам, що розвиваються покращений і більш швидкий доступ до фінансів, а лідери G7 зобов’язуються збільшити внески і мобілізувати 100 мільярдів доларів на рік через Міжнародний валютний фонд.

Зобов’язання по транспорту були менш визначеними: G7 зобов’язалася просто збільшити кількість автобусів, поїздів, судноплавства та авіації з нульовим рівнем викидів, а також прискорити поетапну відмову від дизельних і бензинових автомобілів.

«Ми усвідомлюємо, що це призведе до різкого збільшення темпів глобальної декарбонізації автотранспортного сектора протягом 2020-х років і в наступний період», – заявили країни.

 

metallurgprom.org