Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.03.2022

LME проведе незалежну перевірку нікелевої кризи

Лондонська біржа стурбована різким стрибком цін на метал на початку місяця, який призвів до закриття торгів

Лондонська біржа металів (LME) проведе незалежну перевірку різкого стрибка цін на нікель, який спричинив закриття торгів на початку березня. Про це заявив Адріан Фарнхем, виконавчий директор розрахункової палати LME, повідомляє Reuters.

LME зупинила торги нікелем 8 березня після того, як ціни злетіли більш ніж на 50% упродовж дуже короткого часу й сягнули $100 тис./т. Усі здійснені того дня угоди загальним обсягом близько $3,9 млрд було скасовано. Торги на LME зупиняли вперше з 1985 року і відновили їхз майже за тиждень – 16 березня.

Після відновлення торгівлі нікелем біржі довелося вперше у своїй історії запровадити денні ліміти цін на прямі контракти на купівлю цього металу. Також учасників біржі зобов’язали повідомляти про позабіржові позиції.

У зростанні цін, яке спричинило зупинення торгів, звинуватили одного з провідних світових виробників нікелю – китайську компанію Tsingshan Holding Group, яка покривала короткі позиції.

При цьому LME заявляє, що великі короткі позиції з нікелю виникали переважно на позабіржовому (ОТС) ринку.

Як повідомляв GMK Center, раніше LME заявила про намір майже вдвічі збільшити розмір фонду, що забезпечує безпеку торгівлі ф’ючерсами на основні метали. Таке рішення ухвалили після безпрецедентного стрибка цін на нікель на біржі на початку березня.

 

gmk.center