Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.07.2022

Ловити раків дозволено

30 червня у переважній більшості регіонів України (за винятком водойм Закарпатської області та Дністровського лиману, Кучурганського водосховища і придунайських озер Одещини) закінчується заборона на лов раків.

Отже, від початку липня рибалкам-любителям дозволяється лов цих безхребетних з дотриманням Правил любительського і спортивного рибальства.

Зокрема, одній особі за добу можна впіймати 30 раків на водоймах загального користування та 50 – на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

Лов дозволяється:

– ручним збиранням,

– раколовкою-«хапкою» з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм,

– волосінню з приманкою,

– рогаткою,

– розщіпом – не більше п’яти снастей на ловця.

Забороняється вилов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Пам’ятаймо про мінімальний розмір рака, який дозволено ловити рибалкам:

– у внутрішніх водоймах та Чорноморському регіоні – 10 см,

– у р. Дунай з придатковою системою, передгирловому просторі, оз. Сасик та Азовському регіоні – 9 см.

За незаконне добування раків передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн.

Ловіть із задоволенням та не забувайте про відповідальне ставлення до водних мешканців.

 

minagro.gov.ua