Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.07.2021

«Лубнимаш» має намір у 2021 році збільшити споживання оцинковки на третину

Завод «Лубнимаш» використав у 2020 році 4,5 тис. тонн оцинкованої сталі, а в 2021 році планує збільшити споживання на 33% – до 6 тис. тонн.

Про це заявив директор підприємства Юрій Плескач в інтерв’ю GMK Center.

Що стосується іншої металопродукції, то обсяги її споживання приблизно в два рази менші – як минулого року, так і за прогнозом на 2021 рік. Основними постачальниками прокату для компанії виступають європейські виробники.

«Наші основні постачальники оцинкованої сталі – SSAB Europe (Фінляндія/Швеція), Wuppermann (Австрія/Угорщина) і Voestalpine AG (Австрія/Польща)», – уточнив Юрій Плескач.

Використання оцинкованого прокату українського виробництва також розглядається, однак, на думку директора підприємства, він на даний момент недостатньої якості.

«Ми постійно моніторимо цей процес, чекаємо, коли український оцинкований прокат буде достатньої якості. Ми бачимо помітні зрушення в кращий бік. Але поки що ні ми, ні наші замовники не готові до його використання», – заявив він.

Завод «Лубнимаш» заснований у 1888 році. Є одним з лідерів з виробництву елеваторного обладнання в Україні. Більшу частину товарного випуску становлять силоси та конвеєри – ланцюгові, стрічкові і шнекові, норії. Також підприємство виробляє сушильне й допоміжне обладнання для безприводного переміщення зерна.

Минулого року завод «Лубнимаш» збільшив випуск продукції приблизно на 11% – до 460 млн грн (без ПДВ). У 2021 році очікується збільшення цього показника ще на 20%

За підсумками 2020 року виробництво оцинкованого прокату в Україні зросло на 7% – до 419 тис. тонн. При цьому видиме споживання скоротилося на 6% – до 308 тис. тонн, що пов’язано зі зниженням імпорту на 19%, до 102 тис. тонн, і зростанням експорту на 12%, до 213 тис. тонн.

У географічній структурі імпорту ключовими змінами є нарощування питомої ваги прокату вітчизняного виробництва – на 6 п.п., до 67% загального обсягу, – і вибуття з ринку китайського та російського імпорту.

 

gmk.center