Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.03.2020

Майже сотня «доступних кредитів 5-7-9%» видано в лютому 2020 року

Завдяки державній програмі підтримки розвитку мікро- та малого підприємництва «доступні кредити 5-7-9%» вже видано 97 кредитів. Програма стартувала 03 лютого 2020 року, а вже за місяць в український бізнес інвестовано понад 66 мільйонів гривень.

«Вже майже 100 підприємців по всій країні отримали інвестиції для початку чи розвитку своєї справи. І це лише за місяць дії програми «доступні кредити 5-7-9%». Збільшення банків-партнерів та запуск інструменту кредитних гарантій від держави з 1 березня лише посилить її привабливість, а відтак й конкурентоздатність українського підприємництва», – говорить заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Дмитро Романович.

Запуск програми дозволив привернути увагу до всієї еко системи державної підтримки підприємництва в Україні. В лютому у 5 великих міст – Харків, Запоріжжя, Тернопіль, Вінниця, Одеса – відбулись бізнес-семінари для підприємців які відвідали майже тисяча людей. Збільшився й потік на порталі для підприємців – там зареєструвались 7019 унікальних адрес.
В березні бізнес-семінари відбудуться й в інших великих містах Україні, а також розпочнеться навчальна програма підтримки новачків.

Довідка
Державна кредитна програма «Доступні кредити 5-7-9%» запроваджена за ініціативи Президента України та Прем’єр-Міністра України з метою спрощення доступу мікро та малого бізнесу до банківського кредитування.
Завдання програми – посилення конкурентоспроможності українського мікро та малого бізнесу, створення нових робочих місць, повернення трудових мігрантів. За попередніми розрахунками програма сприятиме створенню понад 90 тис нових робочих місць.

Джерело: Мінекономіки.