Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.10.2020

Максимальна локалізація виробництва електровозів в Україні залишається нашим пріоритетом

Максимальна локалізація виробництва сучасних електровозів в Україні залишається нашим головним пріоритетом в оновленні рухомого складу Укрзалізниці. На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій сьогодні, 22 жовтня, під час зустрічі з представниками компанії “Alstom”.

Участь у зустрічі взяли перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович, голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак, директор з розвитку бізнесу Alstom Флоренц Дюфур, інші представники Міністерства, УЗ та компанії “Alstom”.
Владислав Криклій подякував представникам компанії за увагу та зацікавленість у співпраці з українською залізницею в питанні оновленні її тягового рухомого складу.

Він також відмітив, що Україна відкрита для реалізації нових ініціатив, покликаних створювати та розвивати сучасну залізнично-транспортну інфраструктуру, і готова повною мірою використовувати свій транзитний потенціал на найбільших міжнародних транспортних коридорах.

Нагадаємо, що раніше “Укрзалізниця” оголосила про початок процесу відбору виробника електровозів для поновлення свого парку. У процесі реалізації проекту очікується досягнути рівня локалізації виробництва до 50%. В цілому Укрзалізницею заплановано придбати 205 нових магістральних електровозів, у тому числі 135 локомотивів змінного струму, 50 локомотивів постійного струму і 20 двосистемних локомотивів змінного/постійного струму (25 кВ/3 кВ).

Джерело: Урядовий портал.