Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.06.2021

Marubeni зацікавилася потенціалом України з виробництва та транспортування водню

Японська корпорація планує детально ознайомитися з українським законодавством, а також дослідженням UNECE по виробництву та використанню водню в Україні.

Костянтин Гура, в.о. Голови Держенергоефективності, провів зустріч з Головою представництва «Марубені Корпорейшн» в Україні Ашітані Ясухіро, з яким обговорив можливості українсько-японського партнерства.

Як відомо, «Marubeni» – одна з найбільших і найвідоміших японських корпорацій. Вона має понад 130 філій в 68 країнах світу. У широкому профілі компанії важливе місце займає енергетика, в т.ч. поновлювані джерела енергії. Компанія також не втрачає зацікавленість в українському ринку в цій сфері.

В свою чергу, Костянтин Гура повідомив, що Україна, як і весь прогресивний світ, тримає курс на декарбонізація економіки. Тому розвиток сфери енергоефективності та «зеленої» енергетики є залишається пріоритетним. І для цього достатньо ресурсів і можливостей.

Особливу увагу сторони звернули на перспективність таких напрямків, як біоенергетика і воднева енергетика.

«Середньорічне виробництво« зеленого »водню в Україні може скласти не менше 5,5 мільярдів кубометрів до 2030 року. Разом з цим, наша країна має й іншу перевагу – одну з найбільших газотранспортних систем в Європі. Такий потенціал виробництва і використання водню в Україні також підтверджений результатами дослідження, проведеного спільно з UNЕCE », – пояснив К.Гура.

 

metallurgprom.org