Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.08.2020

Маємо залучати сучасні супутникові сервіси для моніторингу інфраструктури

Залучення сучасних супутникових сервісів для моніторингу інфраструктури дозволяє не лише контролювати стан доріг, мостів, будівель та інших важливих об’єктів, їх якісне будівництво, а й може стати дієвим інструментом у боротьбі з морською контрабандою, незаконним видобутком природних ресурсів і попередженням надзвичайних ситуацій. Ми зацікавлені у співпраці з Державним космічним агентством. На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час зустрічі з головою Державного космічного агентства України Володимиром Усовим сьогодні, 10 серпня 2020 року.

“Ми маємо запозичувати кращий зарубіжний досвід і використовувати ті сучасні ресурси та технології, покликані захищати та покращувати нашу інфраструктуру. Сьогодні супутникові сервіси дозволяють не лише виявляти вертикальні зміщення на різних об’єктах інфраструктури, у тому числі, критичної, а й моніторити роботу портів і будівельників, виявляти підозрілі судна у зонах можливої контрабанди та судна, які заходять у порти тимчасово окупованого Криму, попереджувати незаконний видобуток піску і навіть контролювати дотримання температурного режиму перевізниками. І ми маємо це використовувати вже зараз”, – відзначив очільник Міністерства.

За його словами, це сприятиме покращенню екології та технічного стану інфраструктурних об’єктів, дозволить попереджувати ті чи інші надзвичайні ситуації природного або техногенного характеру. Крім цього, дані супутників можна використовувати для створення транспортної моделі України.

Участь у заході також взяли керівник Національного центру управління та випробувань космічних засобів Володимир Присяжний та інші фахівці галузі.

Джерело: Урядовий портал.