Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.10.2022

Металурги ЄС планують підвищити ціни на прокат у першому кварталі 2023-го

Зараз європейські виробники сталі продовжують надавати знижки на поставки грудня 2022 року в надії забезпечити продажі в умовах низького попиту

Деякі європейські виробники сталі планують підвищити ціни на гарячекатані рулони з поставкою у першому кварталі 2023 року. Про це повідомляє Eurometal з посиланням на дані S&P Global.

При цьому зараз ситуація на ринку невтішна. Місцеві виробники прокату продовжують пропонувати знижки на продукцію з поставкою в грудні, намагаючись забезпечити продажі при низькому попиті.

Ціни на гарячекатаний рулон у Північно-Західній Європі станом на 19 жовтня 2022 року впали на €10/т у порівнянні з попереднім днем – до €660/т на умовах франко-завод в Рурі.

У Північній Європі пропозиції та вартість гарячекатаного прокату з поставкою у грудні 2022-го були на рівні €700/т на умовах франко-завод. На умовах самовивозу ціни складали €650-670/т. Учасники ринку оцінюють вартість доставки в €20-50/т залежно від умов логістики.

Попит на рулони з поставкою в 2022-му наразі близький до нуля. Покупці сконцентровані на скороченні складських запасів до кінця року. Однак із січня 2023 року виробники очікують покращення ситуації.

Попит на європейському ринку залишається низьким через скорочення споживання сталі та високих запасів у дистриб’юторів. Зниження цін на рулон в Європі також не підтримало попит дистриб’юторів, які вирішили утриматись від закупівель поки ціни не достигнуть мінімуму.

«Навіть ті, кому зараз потрібні матеріали, відкладають закупки, оскільки вважають, що ціни можуть впасти ще нижче. Це змушує заводи знижувати ціни, щоб заповнити портфель замовлень. Такий крок змушує покупців вважати, що ціни ще не досягли дна», – прокоментував європейський трейдер.

У Південній Європі заводи мають обмежені об’єми запасів, оскільки вирішили обмежити виробництво для підтримки цін.

«Італійські заводи обрали не продавати рулони замість надавати знижки, які не допоможуть продажам, але спричиняють стрес на ринку», – зазначає місцевий дистриб’ютор.

Ціни на гарячекатаний рулон в Італії зменшилися на €5/т 19 жовтня 2022 року в порівнянні з попереднім днем – до €690/т на умовах франко-завод.

Імпортні пропозиції прокату в Європі становлять €620-660/т залежно від постачальника.

Нагадаємо, асоціація WorldSteel прогнозує скорочення світового споживання сталі у 2022 році на 2,3% у порівнянні з 2021 роком – до 1,796 млрд тонн. Очікується, що у 2023-му попит на сталь трохи підвищиться завдяки інфраструктурній галузі – 1%, до 1,814 млрд ​​тонн.

 

gmk.center