Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.03.2023

Мінагрополітики, ICC та Торгово-промислова палата України обговорили можливості співпраці

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зустрівся із генеральним секретарем Міжнародної торгової палати (ICC) Джоном Дентоном та президентом Торгово-промислової палати України (ТППУ) Геннадієм Чижиковим. На зустрічі були присутні також заступник Міністра агрополітики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич та директор із питань глобальної політики ICC Ендрю Вілсон.

Сторони обговорили можливості співпраці для підтримки українських агровиробників та в цілому с/г сектору України.

Микола Сольський розповів про труднощі в роботі зернового коридору, а також про проблеми, з якими цьогоріч доводиться стикатися аграріям, їх потреби.

«Допомога ICC та Торгово-промислової палати України важлива для роботи наших аграріїв. Тому ми як міністерство готові сприяти підтримці нашого агросектору з боку міжнародних партнерів та вітчизняних організацій, які посилюють конкурентоспроможність українського бізнесу на світових ринках. Адже в цьому випадку всі ми переслідуємо спільну мету – підтримку української економіки та продовольчої безпеки в світі»,  – зазначив Микола Сольський.

У відповідь представники ICC наголосили на своїй готовності підтримувати функціонування с/г приватного сектора в Україні, насамперед малий бізнес.

Джон Дентон підкреслив, що ICC доєднане до підтримки Групи ООН з глобального реагування на кризи з питань продовольства, енергетики та фінансів (GCRG ООН). Тому спеціалісти Палати мають тверду позицію щодо вагомої ролі України в забезпеченні світової продовольчої безпеки. Припинення доступу с/г продукції з України на світові ринки матиме руйнівний вплив на ціни на продукти харчування та голод, а тому ICC і надалі докладатиме максимум зусиль для роботи зернового коридору.

ICC на сьогодні працює в 160 країнах світу, має понад 25 офісів в Африці – торгова палата зацікавлена посилювати сприятливі умови для бізнесу між Україною та африканськими країнами.

Представники ICC запросили керівництво Мінагрополітики долучитися до конференції FOLUR у бразильському Сан-Паулу, адже це хороший майданчик для поглиблення партнерських зв’язків із с/г виробниками з Латинської Америки та Африки.

minagro.gov.ua