Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.12.2020

«Міндовкілля на зв’язку»: Міністерство запустило гарячу лінію для громадян 0 800 500 115

Гаряча лінія працюватиме на базі існуючої системи УКЦ. Оператори прийматимуть дзвінки з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 20.00.

На перший дзвінок відповів заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець.

«Міністр Роман Абрамовський поставив чітке завдання – Міністерство має бути максимально відкритим у своїй діяльності, а кожен громадянин отримувати повний доступ до екологічної інформації. Саме тому сьогодні у співпраці з Урядовим контактним центром ми запускаємо гарячу лінію «Міндовкілля на зв’язку», – відзначив Руслан Стрілець на брифінгу в Урядовому контактному центрі.

Зателефонувавши на безкоштовний номер 0800 500 115, кожен зможе отримати, наприклад, загальну інформацію:

  • про стан навколишнього середовища,
  • як перевірити чи є у підприємства дозвіл на викиди в повітря або ліцензія на поводження з небезпечними відходами,
  • як діяти при виявленні несанкціонованого сміттєзвалища,
  • які документи необхідні для отримання адміністративної послуги, що надається Міндовкілля.

Відповіді на ці та інші питання відтепер не потрібно буде шукати в неофіційних джерелах, десь в інтернеті чи на телеграм каналах.

Оператори також оформлюватимуть скарги та повідомлення про порушення природоохоронного законодавства. Якщо питання є дотичним до охорони навколишнього середовища, однак не належить до повноважень Міндовкілля чи підпорядкованих органів виконавчої влади, запитувачу підкажуть куди необхідно звернутися.

Як відзначив Руслан Стрілець, із запуском сервісу Міністерство зможе задовольнити суспільний запит на екологічну інформацію.

Нова модель роботи дозволить Міністерству:

  • приймати та обробляти значно більшу кількість звернень;
  • отримувати зворотній зв’язок, що є важливим для прийняття ефективних управлінських рішень.

Гаряча лінія була запущена Міндовкіллям спільно з Урядовим контактним центром в рамках підписаного меморандуму про співпрацю.

Крім того, отримати швидку відповідь можна, скориставшись експрес-чатом на сайті Міністерства.

Джерело: Урядовий портал.