Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.05.2020

Мінекоенерго готує зміни до постанов уряду, що забезпечать збут вугілля

Міністерство енергетики та захисту довкілля планує повернути на роботу шахтарів та забезпечити добровільну реструктуризацію “зеленого” тарифу, повідомляє RAIL.insider.

Так, Мінекоенерго готує зміни до постанов уряду, що мають дозволити стабілізувати ситуацію в електроенергетиці та зменшити викривлення на ринку. Про це під час засідання уряду сказала в.о. міністра Ольга Буславець.

“На наступному засіданні уряду я пропонуватиму зміни до двох ключових постанов, які дозволять стабілізувати ситуацію та зменшити викривлення на ринку”, -заявила міністерка.

За її словами, міністерство планує забезпечити збут українського вугілля та очікує таким чином повернути на робочі місця 25 тисяч шахтарів.

Буде також досягнуто угоду з виробниками відновлюваної енергетики, а після добровільної угоди про реструктуризацію зелених тарифів “зелені” виробники почнуть вчасно отримувати компенсацію за тарифами. Відтак, Буславець сподівається вирішити проблему з боргами на ринку електроенергії.

Нагадаємо, через енергетичну кризу, з 20 квітня 10 шахт та допоміжні підприємства об’єднання ДТЕК Павлоградвугілля призупинили роботу з видобутку й збагачення вугілля, підготовки гірничих виробок, а також ремонту гірничошахтного обладнання. Після призупинення роботи всіх шахт і допоміжних підприємств ДТЕК Павлоградвугілля навантаження вагонів знизилося до нуля. Це призвело до збільшення профіциту вагонів на ринку.