Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.04.2023

Мінекономіки: Німецький бізнес, розширює свою присутність, демонструючи інвестиційну впевненість в Україні

Майбутня відбудова України буде проходити із залученням німецького бізнесу.

Про це під час конференції «Перспективи України як місця для інвестицій та бізнесу» розповів заступник міністра економіки Олександр Грибан. Захід відбувався під час візиту до України Віце-канцлера – Федерального Міністра економіки та захисту клімату Німеччини Роберта Габека.

«Зараз ми проводимо ряд зустрічей із бізнесом та презентуємо Україну та її економічний потенціал нашим партнерам, яких хочемо залучити у відбудові держави. Цього разу обговорювались теми забезпечення фінансування, страхування воєнних ризиків, деталі ведення бізнесу в Україні та можливості залучення німецького бізнесу для збільшення доданої вартості в структурі ВВП, через створення на території нашої держави різних виробництв за допомогою іноземних інвестицій», – розповів Олександр Грибан.

За його словами, німецький уряд одним із перших запровадив механізм страхування військових ризиків для німецьких інвесторів і торговельних компаній. Цей механізм, яким вже користується багато компаній. реалізується через німецький підрозділ РricewaterhouseCoopers.

Також під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання німецько-українського економічного співробітництва.

«Попри війн німецький бізнес не припиняє працювати в Україні. Компанії сплачують податки, підтримують українських співробітників та демонструють високі стандарти прозорості. А деякі підприємства,  такі як «Байер», наприклад,  сьогодні вже реалізують проекти із розширення виробництва, тим самим демонструючи інвестиційну впевненість в Україні. Це має стати прикладом і для інших інвесторів», – додав Олександр Грибан.

Також сторони обговорили новий порядок бронювання від мобілізації. Німецькі підприємці вважають його прозорим, зрозумілим і передбачуваним, проте ще не до кінця відпрацьований механізм зі сторони Міністерства оборони щодо часу обробки заявок. В Уряді пообіцяли  доопрацювати цей аспект.

Німецький бізнес запросили ще більше інвестувати в Україну, не чекаючи закінчення війни. Адже саме зараз є можливості забронювати за собою найбільш перспективні інвестпроекти.

«Незважаючи на те, що війна ще не закінчилась, у інвесторів є величезний інтерес до України. Адже ми маємо суттєві економічні переваги – зручне логістичне розташування, висококваліфікованих спеціалістів, розгалужену транспортну та енергетичну інфраструктуру, а також низку існуючих угод з лібералізації торговельних відносин з провідними країнами світу» – резюмував Олександр Грибан, додавши також, що інвестиційні можливості у різних сферах можна знайти на платформі Advantage Ukraine, що функціонує у партнерстві з Міністерством Економіки та за підтримки програми USAID Конкурентноспроможна Економіка.

 

www.me.gov.ua