Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.08.2022

Мінекономіки: Перші 227 переможців програми мікрогрантів отримали кошти на рахунки

19 серпня Мінекономіки перерахувало кошти на рахунки перших 227 переможців програми мікрогрантів “Своя справа”. Загалом на рахунки одержувачів мікрогрантів було перераховано 52,7 млн грн.

“Уряд продовжує реалізовувати заходи для стабілізації економічної ситуації в країні та підтримки підприємців. Стимулюємо створення робочих місць, зокрема, через видачу грантів на започаткування та розвиток бізнесу. Сьогодні 227 українців з переможців першої і другої хвилі програми мікрогрантів отримали гроші. І можуть розпочати роботу над реалізацією своїх бізнес-ідей. Хтось відкриє свою перукарню, кав’ярню чи магазин, про що давно мріяв, а хтось придбає додаткове обладнання, винайме нових співробітників, щоб розширити вже працюючий бізнес або перелаштуватись на інші напрямки. Кожному з них держава сьогодні дала для цього ресурс”, – зазначила Перша віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, з усіх грантових програм, які запустив Уряд, мікрогранти користуються найбільшим попитом серед українців. Зокрема, під час чотирьох хвиль на отримання мікрогрантів заявки подав вже 7 861 громадянин.

За результатами перших двох хвиль, які вже опрацьовані, програми фінансування отримають 748 осіб на загальну суму 172 млн грн, що передбачає створення більше 2000 робочих місць. Результати і кількість переможців третьої хвилі будуть відомі 19 серпня, а прийом заявок в рамках четвертої хвилі триває зараз.

Нагадаємо, державна програма мікрогрантів для бізнесу передбачає надання українцям від 50 до 250 тис грн на започаткування чи розвиток своєї справи.

Отримати мікрогранти можуть як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у бізнесі. Подати заявку на його отримання можна через Портал Дія.

Раніше Уряд ухвалив рішення про виділення 103,3 мільйона гривень з резервного фонду для надання грантів переможцям програми “єРобота” за напрямками створення власної справи та закладки саду.

 

www.me.gov.ua