Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.03.2020

Мінекономіки разом з аграрними асоціаціями обговорили умови роботи під час карантину

Відбулася онлайн-нарада з представниками профільних аграрних асоціацій за участі заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького.

Заступник Міністра та учасники обговорили критичні для аграрної галузі питання в умовах карантину. Зокрема, Тарас Висоцький повідомив, що підприємства сільського господарства та харчової промисловості під час карантину продовжать працювати.

“Підприємства, які працюють в сфері сільського господарства та харчової промисловості мають особливу важливість для забезпечення продовольчої безпеки, тому їхня діяльність не буде обмежуватися”, – прокоментував Тарас Висоцький.

Щодо діяльності тваринницьких комплексів та переробних підприємств, які мають працювати цілодобово, то розроблені інструкції у разі виявлення хворого на коронавірус. Відповідні інструкції будуть обговорюватися разом з асоціаціями. “Ми розробляємо ідею запровадження тимчасового на таких об’єктах цілодобового режиму біобезпеки та інші рекомендації, щоб надати можливість працювати, адже відгодівлю тварин необхідно продовжувати, також треба виробляти продукти харчування тощо”, – повідомив заступник Міністра.

Питання учасників наради стосувалися, передусім, запровадження карантину та роботи агровиробників та підприємств у теперішніх умовах. За словами Тараса Висоцького, Мінекономіки виступає за те, щоб діяльність відкритих продовольчих ринків продовжувалась: “Ми виступаємо за те, щоб не обмежувати продовольчі ринки, крім того, до цього переліку важливо додати реалізацію насіння, засобів захисту рослин, саджанців та ветпрепаратів”, – наголосив заступник Міністра.

Також він повідомив, що передумов до обмеження експорту аграрної продукції наразі немає. У зв’язку з запровадження карантину відтепер такі зустрічі з профільними асоціаціями будуть відбуватися щоденно.

Джерело: Мінекономіки.