Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.03.2021

Мінекономіки та корпорація «Укрвинпром» уклали угоду про співпрацю щодо розвитку виноградарсько-виноробної галузі

25 березня Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з корпорацією «Укрвинпром» уклали двосторонню угоду про співпрацю, метою якої є забезпечення розвитку виноградарства та виноробства в Україні.

Підписантами виступили з боку Мінекономіки – Міністр Ігор Петрашко, з боку корпорації «Укравинпром» – Генеральний директор Володимир Кучеренко.

«Угода про співробітництво є важливим підґрунтям на шляху розвитку українського виноградарства та виноробства. Об’єднання зусиль з провідними виробниками та науковцями сприятиме формуванню інвестиційно привабливого середовища галузі, просуванню вітчизняної продукції на внутрішніх і зовнішніх ринках, розвитку культури споживання вина та винного туризму», – прокоментував Міністр Ігор Петрашко.

Міністр додав, що підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства є одним з пріоритетних завдань Уряду, відповідно до чого на 2021 рік запропонована державна фінансова підтримка аграріїв. Крім того, Мінекономіки спільно з експертами галузі напрацьовано проект Концепції розвитку виноградарства та виноробства України на період до 2030 року, яка наразі знаходиться на погодженні в центральних органах виконавчої влади.

«Вдячний Мінекономіки за конструктивний діалог та підтримку розвитку галузей виноградарства та виноробства. Впевнений, підписана угода стане новим поштовхом для спільних напрацювань і результатів», – зазначив Володимир Кучеренко.

Крім того, документ передбачає впровадження наукових, освітніх та навчальних програм, спрямованих на професійну підготовку фахівців виноградно-виноробної галузі.

Підписанти також домовились об’єднати зусилля задля ефективної співпраці з міжнародними організаціями, зокрема, Європейським комітетом Вина, Міжнародною Федерацією Вин та Алкогольних напоїв, Міжнародною Організацією Виноградарства та Виноробства та ін.

www.me.gov.ua