Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.03.2023

Мінекономіки: У іноземних інвесторів є величезний інтерес до України

У Лондоні обговорили план повоєнного відновлення України, залучення до цього британського бізнесу та проведення майбутньої конференції по відновленню України Ukraine Recovery Conference. Про це йшлося на заході Road to Ukraine Recovery Conference, яку відкрив заступник Міністра економіки України Олександр Грибан.

«Дана подія стала підготовкою до великої конференції з відновлення нашої країни, що стане логічним продовженням минулорічного саміту в Лугано. Її проведення заплановано на кінець червня у Лондоні. Зараз ми презентуємо нашу країну і її потенціал для британського уряду і бізнесу, який ми хочемо залучити в Україну.

Цього разу ми обговорювались теми забезпечення фінансування, страхування воєнних ризиків, деталі ведення бізнесу в Україні та збільшення доданої вартості в структурі ВВП, через створення на території нашої держави різних виробництв за допомогою іноземних портфельних інвестицій. Був приємно вражений тим, що у інвесторів є величезний інтерес до України. До нас було дуже багато запитань від іноземного бізнесу», – розповів Олександр Грибан.

За його словами, потенційні інвестори високо оцінюють зручне логістичне розташування України, висококваліфіковану та освічену робочу силу, розгалужену транспортну та енергетичну інфраструктуру, а також серію існуючих угод з лібералізації торговельних відносин з провідними країнами світу.

Захід відбувся за участі британських урядовців. Серед виступаючих були Молодша Міністерка Департаменту Бізнесу та Торгівлі Нус Гані, Генеральний Директор з Експорту та Торгівлі Андрю Мітчелл та Директор зі Сталості та Інфраструктури Родні Берклі. На заході також були присутні представники бізнесу та підприємці з різних сфер та індустрій.

«Очікуємо, що сама Ukraine Recovery Conference, до якою ми зараз ретельно готуємось разом з колегами з Міністерства іноземних справ (Foreign Commonwealth and Development Office) та Департаменту бізнесу та торгівлі (Department for Business & Trade) Британського Уряду, буде максимально прагматичною, практичною, і ми сподіваємось на її величезний успіх. Маємо забезпечити прозорий і максимально практичний діалог між владою та бізнесом.

Планується, що цю конференцію відвідають не тільки представники британського уряду і бізнесу, а і представники урядів партнерів, а також інвестори з різних країн світу», – резюмував Олександр Грибан.  

 

me.gov.ua