Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.07.2021

Мінекономіки завершує докапіталізацію «Експортно-кредитного агентства» до 2 млрд грн та перезапускає його діяльність, – Олексій Любченко

Міністерство економіки України завершує докапіталізацію «Експортно-кредитного агентства» до 2 млрд грн та перезапускає його діяльність, щоб його робота стала підтримкою для бізнесу. Про це повідомив Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко на Всеукраїнському форумі Україна 30, вектори зовнішньої політики України 7 липня в Києві.

«Якщо ми хочемо бути інтегрованими у світові економічні процеси, то повинні мати тісні стосунки і у напрямку Сходу, і у напрямку Заходу. Сьогодні необхідний прагматичний баланс можливостей ліберальної світової торгівлі та заходів просування інтересів національних товаровиробників. У цьому контексті важливу роль повинна зіграти нова експортна стратегія України», – розповів Олексій Любченко.

За його словами, Україна повинна реагувати на виклики, щоб не залишитися за межею нових економічних інтеграційних процесів.

«Маю на увазі центральноєвропейську інтеграцію, в яку залучені Польща, Румунія, Чехія, Словаччина, Хорватія та доєдналися також країни Балтії. Україна ще мало долучена до цього процесу, але з точки зору  економічних перспектив  та контексту безпеки, з точки зору інвестицій – це новий перспективний проєкт. Також ми повинні повернутися до Чорноморського об’єднання та “Люблінського трикутника”. Є перспективи розширити цей формат у сфері економіки, інфраструктурних проєктів та багато інших речей», – зазначив Олексій Любченко.

Також, на думку Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економіки України, наша країна, зважаючи на своє географічне положення, повинна стати ефективним, швидким та найдешевшим інфраструктурним хабом для обслуговування глобальних торговельних і виробничих операцій.

 

www.me.gov.ua