Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.02.2020

Мінекономіки змінить підхід до підтримки інноваційної діяльності

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства зосередиться на розробці якісної інноваційної інфраструктури в Україні. Про це повідомили в міністерстві, пояснивши які зміни відбудуться в роботі Державної інвестиційно-фінансовій кредитній установі.

“Роль держави – вирішувати системні питання інноваційної діяльності всередині країни та створювати відповідну інфраструктуру та екосистему. Відповідно ми здійснимо реформу діяльності Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. Цей орган здійснюватиме реалізацію політики, що розробляє міністерство, а не видаватиме позики окремим компаніям – з цим найкраще впораються банки”, – наголосили в Мінекономіки, до сфери управління якого належить ДІФКУ.

Там додали, що місія Державної інноваційної фінансово-кредитної установи полягає у створенні інноваційної та заможної України, а не виключно у фінансуванні окремих новаторів. На жаль, установа  по факту тільки цим і займалась раніше – видававши ризиковані безпроценті кредити під інноваційні проєкти. При цьому була відсутня якісна система ризик-менеджменту, а конкурсна комісія спиралася виключно на стоси документів про можливий ефект нової господарської діяльності.

Наразі в установі триває перезавантаження, у тому числі, кадрове. Так, звільнено керівника Володимира Ставнюка, виконувачем обов’язки призначено Сергія Шкуракова.

Конкурс на відповідну посаду буде оголошено найближчим часом.

Довідково.

Державна інноваційна фінансово-кредитна установа була створена з метою здійснення фінансової підтримки інноваційної діяльності суб’єктів господарювання різних форм власності, а також залучення вітчизняних та іноземних інвестицій для розвитку реального сектору економіки, підвищення вітчизняного потенціалу з експорту продукції, що виробляється на підприємствах галузей національної економіки, захисту та підтримки національного товаровиробника.

Джерело: Мінекономіки.