Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.07.2021

Міненерго пропонує чотири кроки до вирішення кризи на ринку електроенергії, – Юрій Власенко

Міністерство енергетики вбачає вирішення кризової ситуації на ринку електроенергії та можливість стабілізації ринку у впровадженні низки законодавчих змін. Про це написав перший заступник Міністра енергетики Юрій Власенко у блозі на «Економічній правді».

Міненерго пропонує впровадити такі правила на ринку електроенергії:

  1. Вимога для всіх виробників незалежно від форми власності продавати електроенергію виключно на аукціонах через біржі.
  2. Чіткі правила для створення бірж, аби вони забезпечували свою надійність та неупередженість.
  3. Новий індикатив ціни електричної енергії – ціну на ринку двосторонніх договорів.
  4. Скасування вимоги для державної генерації, на яку покладені спеціальні обов’язки на ринку електричної енергії, продавати 10% від загального відпуску на РДН.

«Після впровадження законодавчих змін приблизно місяць знадобиться ринку, аби почати повноцінно працювати за новими правилами. Створення бірж, сприйняття та засвоєння учасниками ринку нових правил, усвідомлення того, що цивілізована торгівля і довгострокові гарантії – це реальна можливість будувати перспективний і успішний бізнес, цивілізаційний відхід від практики пошуку ситуативної тимчасової вигоди, яка потрібна лише нашвидкуруч створеним трейдерам-одноденкам. Такі зміни дійсно наблизять Україну до цивілізованих європейських ринків, а також створять потенціал для перспективного розвитку генерації, незалежно від форми власності компаній», – підкреслив Юрій Власенко.

 

www.kmu.gov.ua