Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.09.2020

Міненерго співпрацюватиме з Фінляндією та Великою Британією в напрямку підвищення енергоефективності та низьковуглецевого розвитку

10 вересня ц.р. відбулися онлайн-зустрічі з міжнародними партнерами, зокрема з представниками Міністерства закордонних справ Фінляндії, Посольства Фінляндії в Україні та Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO), а також представниками Посольства Великої Британії в Україні та британських компаній.

Зі сторони Міністерства на зустрічах головував заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков.

Іноземних партнерів поінформували стосовно основних пріоритетів розвитку та реформи енергетичної галузі України. Зокрема, значну увагу приділено питанням підвищення енергоефективності у всіх секторах економіки (житлові та громадські будівлі, транспорт, промисловість, енергетика та комунальні послуги), стимулювання розвитку відновлюваної енергетики та реформі вугільної галузі.

З фінською стороною обговорено можливість розширення співробітництва в рамках проектів з енергоефективності, а також залучення фінської допомоги для розвитку відновлюваної енергетики України.

У ході зустрічі керівник міжнародного блоку Міненерго Ярослав Демченков наголосив на важливості створення такого нового фінансового інструменту в Україні, як Фонд зелених інвестицій, та запропонував NEFCO очолити адміністрування та фінансування Фонду, оскільки наразі корпорація успішно координує діяльність Фінсько-українського трастового фонду.

«Переконані, що поглиблене партнерство наших країн має значні перспективи, адже Фінляндія – одна із взірцевих країн, яка тримає курс до низьковуглецевого розвитку, підвищуючи енергоефективність та збільшуючи використання «зелених» джерел енергії», – зазначив Я. Демченков.

Під час зустрічі з британською стороною заступники Міністра Ярослав Демченков та Максим Немчинов окреслили загальну ситуацію та можливі подальші вектори співробітництва у сферах трансформації вугільних регіонів, водневої енергетики, кібербезпеки та інших.

Також обговорено співпрацю в рамках Робочої групи «Енергетика», що була створена відповідно до трирівневої структури координації міжнародної технічної допомоги.

Джерело: Урядовий портал.