Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.09.2020

Міненерго виступає за дотримання Регламенту ЄС щодо цілісності та прозорості оптового енергетичного ринку

У Міненерго проведено робочу зустріч з керівництвом Секретаріату Енергетичного Співтовариства (Energy Community) щодо виконання Регламенту ЄС № 1227/2011 від 25 жовтня 2011 року щодо цілісності та прозорості оптового енергетичного ринку, так званого REMIT.

За дорученням в.о.Міністра Ольги Буславець зустріч провів заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков.

Зазначений Регламент важливий, тому що він приділяє особливу увагу транскордонному моніторингу енергетичних ринків (ринків електричної енергії та природного газу), виявленню та подоланню зловживань на оптових енергетичних ринках, співпраці регулюючих органів різних держав між собою та з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства.

Відповідальним органом за виконання Регламенту в Україні є НКРЕКП, і регулятором підготовлено проект відповідного закону, яким передбачено заходи для запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках.

Слід зазначити, що енергетичні ринки різних країн з кожним днем все більше взаємодіють між собою. Зловживання ринком в одній державі часто впливають на ціни на енергетичні продукти в інших державах, причому не лише на оптові ціни на електроенергію та природний газ, але і на роздрібні ціни для споживачів та підприємств.

В.о. Міністра Ольга Буславець підкреслила, що Міністерство енергетики України виступає за виконання Регламенту та встановлення чітких вимог та правил для забезпечення прозорості та цілісності оптових енергетичних ринків, зокрема електричної енергії та природного газу, та доручила у стислі терміни взяти участь у доопрацюванні згаданого законопроекту.

«Наша головна мета – створення сталого та інтегрованого з європейськими українського енергетичного ринку та виконання Міністерством енергетики України функції центрального органу, який забезпечує формування та реалізацію державної політики в енергетичному комплексі, відповідального за енергетичну безпеку», – наголосила Ольга Буславець.

Джерело: Урядовий портал.